تاثیر تغذیه بر جوش های جوانی
به گزارش وبلاگ کاتالوگ و بروشور، آکنه (جوش جوانی) از شایع ترین بیماری های پوست است به طوری که تقریبا در تمامی نوجوانان با کیفیت های متفاوت دیده می گردد.این بیماری در نتیجه انسداد مجاری غدد چربی پوست ایجاد شده و سپس با افزوده شدن التهاب و عوامل میکروبی شدت می یابد.
تاثیر تغذیه بر جوش های جوانی
نویسنده:دکتر محمدعلی نیلفروش زاده/ متخصص پوست و مو
آکنه (جوش جوانی) از شایع ترین بیماری های پوست است به طوری که تقریبا در تمامی نوجوانان با کیفیت های متفاوت دیده می گردد.
این بیماری در نتیجه انسداد مجاری غدد چربی پوست ایجاد شده و سپس با افزوده شدن التهاب و عوامل میکروبی شدت می یابد.
آکنه در خانم ها بیشتر دیده می گردد ولی در مردان شدیدتر است. مهم ترین عامل افزایش این عارضه ترشحات غدد سباسه است که به خصوص در صورت، سینه و پشت تمرکز دارند. با افزایش این ترشحات و انسداد مجاری غدد به تدریج عوامل میکروبی و التهاب هم اضافه شده و علایم آکنه پدیدار می گردد. شاید شایع ترین سوالی که یک متخصص پوست از بیمار خود می شنود، نقش تغذیه در بروز یا شدت آکنه است.
گرچه تا به امروز مطالعه ای به طور یقین رابطه آکنه و تغذیه را ثابت ننموده با این وجود در منابع مختلف از نقش تغذیه صحبت می گردد. اخیرا در مطالعه جدیدی که در سال 2007 به وسیله مرکز تحقیقات دانشگاهی RMIT در شهر ملبورن استرالیا انجام گرفته نتایج جدیدی در این زمینه منتشر شده است. در این مطالعه نشان داده شده که بروز و شدت آکنه با مصرف غذاهای حاوی کربوهیدرات بالا افزایش یافته است و بهبودی آکنه پس از رژیم غذایی با کربوهیدرات کم نشان دهنده این واقعیت است که شیوه زندگی و تغذیه نقش مهمی در پاتوژنز آکنه دارد. در آنالیز های صورت گرفته دیده شده که اندازه بروز آکنه با تغییر شیوه زندگی و تغییر رنگ و بوی زندگی ها به سمت الگوی غربی، تغییر نموده است. از این جهت محققان فاکتورهای موثر بر شیوه زندگی از جمله تغذیه را آنالیز کردند. در سال 1930 آکنه، بیماری شناخته شد که با به هم ریختگی متابولیسم کربوهیدرات رابطه مستقیمی داشت چرا که اولین مطالعات اختلال تحمل گلوکز را در بیماران مبتلا به آکنه نشان می داد. اخیرا این موضوع مطرح شده که چگونه تغذیه بر فعالیت سیستم اندوکرین یا هورمونی فرد موثر است.
کورداین در مطالعه ای نشان داد که ایندکس گلایسمیک (شاخص قند) بالا می تواند باعث شیوع بالای آکنه در این شیوه زندگی گردد. در این مطالعه 43 نفر مرد با میانگین سنی 15 تا 25 سال مبتلا به آکنه خفیف تا میانه انتخاب شدند و این افراد از هیچ درمان خوراکی یا موضعی استفاده نمی کردند و این مردان در دو گروه مورد مطالعه قرار گرفتند. در گروه بیماران تحت رژیم غذایی با بارگلایسمیک پایین که 25 درصد انرژی آن از پروتئین و 45 درصد با ایندکس کربوهیدرات پایین بود، قرار گرفتند. در مقابل در گروه کنترل، رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات استفاده شد. تعداد ضایعه ها و شدت آکنه هر ماه آنالیز می شد. نتایج نشان داد در هفته 12، تعداد میانه ضایعات در گروه با رژیم غذایی کم کربوهیدرات کاهش بیشتری نسبت به گروه کنترل داشت و وزن این گروه هم کاهش بیشتری داشت. این مطالعه به صورت کنترل شده و تصادفی انجام گرفته ولی مطالعه های بیشتری در این زمینه باید صورت بگیرد.
منبع:www.salamat.com
منبع: راسخون