توجه به هنرهای تجسمی از اولویت های وزارتخانه در دولت نو است
به گزارش وبلاگ کاتالوگ و بروشور، تهران (پانا) - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز در حاشیه بازدید از آثار به نمایش در آمده در جشنواره هنرهای تجسمی فجر آثار به نمایش در آمده در این نمایشگاه را امیدوار کننده مطرح کرد و توجه هرچه بیشتر به هنرمندان این حوزه را از اولویت های این وزارتخانه بر شمرد.
به گزارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این ملاقات با اشاره به اینکه خوشبختانه در نوع، حجم و تعداد آثار ارائه شده در این دوره جشنواره شاهد رشد کمی و کیفی آثار هستیم که خوشبختانه مورد استقبال چشمگیر مخاطبان قرار گرفته است اضافه کرد: توجه هرچه بیشتر به حوزه هنرهای تجسمی از جمله اهداف این وزارتخانه در دولت تازه به شمار می رود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از برنامه های مهم ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، توجه ویژه به هنرهای تجسمی بود ، گفت: در این راستا چندی پیش نشست جمعی و فردی با بزرگان و پیشکسوتان حوزه هنرهای تجسمی در تهران و شهرستان ها برگزار کردیم و در این ملاقاتها که آخرین بار با اعضای دبیرخانه و ستاد برگزاری چهاردهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر انجام شد کوشش کردم ضمن تبادل نظر با آنها از نزدیک در جریان امور، بعلاوه مسائل و مسائل و درخواست این عزیزان قرار بگیرم.
رئیس شورای هنر با بیان اینکه با توجه به تاکیدات قبلی قرار براین بود که سال جاری در آثار و کارهای ارائه شده از لحاظ کمی و کیفی شاهد رشد و ارتقا باشیم توضیح داد: خوشبختانه در این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی در آثار ارائه شده مقوله هایی مانند امید، ایثار، توجه به مسایل عمومی و اجتماعی کشور از سوی هنرمندات ارائه شده که قابل توجه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود حمایت از اقتصاد هنر را از مهمترین اهداف وزارت فرهنگ در این دوره جشنواره هنرهای تجسمی عنوان نمود و گفت: کوشش ما این است تا در مجموع دستگاه ها، معاونت ها و بخش های مختلف زنجیره ای از حوزه فراوری تا عرضه را تشکیل دهیم و به این منظور در عرصه داخلی و خارج کشور با جدیت از توسعه اقتصاد هنر پشتیبانی و حمایت خواهیم کرد.
به گفته اسماعیلی، بر همین اساس معرفی هرچه بیشتر هنر هنرمندان ایرانی به دیگران به گونه ای که درکنار زحمات و اجر معنوی که از فعالیت ها حاصل می شود در دستور کار قرار گرفته است تا هم فضای مالی و معیشتی برای آنها فراهم شود و هم گشایش بهتر و بیشتری را در زندگی هنرمندان را ببینیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی مبنی بر فروش آثار همزمان با برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی، گفت: اینجا محل برگزاری جشنواره است و فروش آثار نداریم اما پس از جشنواره علاقه مندان و مخاطبان می توانند آثار مدنظر خود را با هماهنگی با هنرمندان خریداری نمایند.
اسماعیلی در ادامه درباره معرفی آثار هنرهای تجسمی هنرمندان ایرانی به خارج از کشور هم ، گفت: در حال حاضر80 رایزنی فرهنگی در خارج کشور داریم که ظرفیت بزرگی است که در دوره تازه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان تکلیف اصلی از آنها خواسته ام به این حوزه نه به صورت جانبی، نمایشی و تزیینی بلکه معرفی آثار هنرمندان ایرانی به جهانیان را در برنامه های اصلی و کار مهم و هدف اصلی خودشان قرار دهند از این رو تاکید شده که معاونت امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هر دو کوشش نمایند در حوزه منطقه جغرافیای فارسی زبان ها و دیگران که این آثار مورد استقبال هستند را فراهم کنیم.
اسماعیلی در عین حال گفت: درداخل کشور هم باید این فضا تقویت شود از این رو در حین بازدید به معاونت توسعه مدیریت و منابع تاکید نمودم بودجه خوبی برای خرید آثار ارایه شده در این نمایشگاه و جشنواره پس از مشخص ارزش هنری آثار در نظر گرفته شده ، تا خودمان پیش قدم خرید شویم و این موضوع را به صورت فرهنگ در کشور رایج کنیم که مجموعه دستگاه های اداری، دولتی و حاکمیتی یکی از سر فصل های اصلی آنها خرید آثار هنری برجسته فاخر باشد.
عضو کابینه دولت سیزدهم در عین حال تاکید نمود: موضوع خرید آثار هنری به وسیله مجموعه دستگاه های اداری، دولتی و حاکمیتی را نیز در سطح دولت پیگیری خواهم کرد.
اسماعیلی در ادامه در پاسخ به خبرنگاری درباره متفاوت بودن آثار گفت: حتما آثار ارائه شده جشنواره در یک سطح نیست اگر اینطور بود که داوری، انتخاب و رقابت به وجود نمی آمد از این رو این تفاوت های آثار ارائه شده است که جشنواره ها را ایجاد می نماید. به گفته وی ، قطعا تشخیص اینگونه تفاوت ها کار اهالی هنر است لذا از همکاران و اساتید هنرهای تجسمی دریافت کردم که در ایندوره جشنواره شاهد یک ارتقا و رشد خوبی در آثار ارائه شده هستیم.
به گفته وی، در این جشنواره خوشبختانه آثار بسیار برجسته ای از بزرگان این حوزه را در کنار آثار تازهی از جوانان را شاهد هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه معتقدیم جشنواره برای یک عده خاص نیست، توضیح داد: فلسفه جشنواره این است که همگان به ویژه افراد تازه وارد عرصه شده و حضور و مشارکت نمایند تا بدرخشند.
اسماعیلی ادامه داد: اگر امروز تعداد زیادی از جوانان با فراوری آثار هنری وارد این دوره جشنواره هنرهای تجسمی شده اند این باعث خوشحالی است لذا در عین احترام خاصی که به اساتید این حوزه قائل هستیم دست کمک به سوی آنها دراز می کنیم و هرآنچه که در دست ما باشد حمایت و فراهم خواهیم کرد.
چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در شش بخش : 1 ـ طوبای زرین (مسابقه هنرهای تجسمی) و بخش ایثار و فداکاری، 2 ـ بخش تجسم هنر (استان ها)، 3 ـ بخش نظامی گنجوی 4ـ بخش کیوریتوریال در قالب پروژه کاتب، 5 ـ بخش مقالات و بخش مفاخر برگزار می شود و بازدید از آن از ساعت 10 الی 18 برای علاقه مندان در موسسه فرهنگی هنری صبا بالاتر از خیابان بزرگمهر فراهم است. خاتمه روز بازدید از نمایشگاه 30 بهمن ماه است و مراسم اختتامیه هم 13 اسفند ماه برپا خواهد شد.
منبع: خبرگزاری پانا