سیستم هوشمند کشت هیدروپونیک ساخته شد، صرفه جویی در آب و کود
به گزارش وبلاگ کاتالوگ و بروشور، مصطفی باکویی بنیانگذار یک تیم استارت آپی در زمینه طراحی دستگاه هوشمند آبیاری و تغذیه کشت هیدروپونیک در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: کشاورزی هیدروپونیک کشاورزی بدون خاک است و در آن از آبی که دارای مواد غذایی است برای رشد گیاه استفاده می شود.
وی افزود: به علت اینکه در کشت هیدروپونیک کنترل تهیه محلول غذایی در دست گلخانه داران است، کیفیت و کمیت محصولات در مقایسه با کشاورزی خاکی بسیار بیشتر بوده و از این رو به آن کشاورزی صنعتی می گویند.
وی با تاکید بر اینکه در کشت هیدروپونیک کمیت و کیفیت محصول مطرح است، گفت: کشاورزی هیدروپونیک کشاورزی مدرن است و کشاورزی مدرن نیاز به ابزارهای مدرن نیز دارد. مهم ترین فرایند در کشت هیدروپونیک تهیه دقیق محلول غذایی مناسب گیاه است از این رو لازم است که از اتوماسیون و هوشمندسازی برای تهیه محلول آبکمک و تغذیه استفاده شود.
باکویی با بیان اینکه در حال حاضر در گلخانه های کنونی تهیه محلول غذایی یا به صورت دستی توسط کاربر انجام می شود و یا از سیستم های پیوسته یا ونتوری استفاده می کنند، گفت: سیستم های پیوسته از نظر اقتصادی برای گلخانه های کوچک و متوسط به صرفه نیست علاوه بر اینکه قابلیت اطمینان بالایی نیز ندارند.
وی اظهار کرد: دستگاهی که ما طراحی کرده ایم، دستگاه آبکمک و تغذیه هوشمند به روش ناپیوسته و یا Batch Dosing است. در این دستگاه در ابتدا محلول غذایی در مخزن آب گلخانه به صورت کاملاً اتوماتیک تهیه می شود و پس از اینکه از رسیدن تمامی پارامترهای محلول غذایی به مقدار ایده آل خود اطمینان حاصل شد فرایند آبکمک انجام می شود. به همین دلیل روش ناپیوسته دارای دقت و قابلیت اطمینان بالایی است.
به گفته باکویی، مصرف آب و کود نیز در کشاورزی مهم است و این دستگاه موجب صرفه جویی در مصرف آب و کود نیز خواهد شد.
این فعال استارت آپی خاطر نشان کرد: گلخانه داران به کمک این دستگاه می توانند از راه دور و بر بستر اینترنت نیز بر فرایند آبکمک و تغذیه گلخانه خود مدیریت داشته باشند و هم چنین بر اساس داده های جمع آوری شده در دستگاه به کمک مشاورزان کشاورزی، برنامه ریزی مناسبی برای افزایش بهره وری گلخانه خود داشته باشند.
وی با بیان اینکه ما در این استارت آپ از سال 97 فعالیت خود را آغاز کرده و تا کنون دانش فنی این دستگاه را بدست آورده ایم و توانسته ایم المان های اساسی این دستگاه را بومی سازی کنیم، گفت: این محصول به صورت تجاری برای اولین بار در کشور ساخته شده و ثبت اختراع آن نیز اجرا شده است.
باکویی گفت: این دستگاه می تواند تهیه محلول غذایی برای گلخانه های دارای چندین محصول را نیز انجام بدهد و همچنین قابلیت پیاده سازی در هر دو نوع کشت هیدروپونیک باز و بسته را دارد.
وی در خصوص آخرین شرایط دستگاه گفت: نمونه تجاری سازی شده این دستگاه ساخته شده است و اکنون در حال تعامل برای به کارگیری آن در یک گلخانه هیدروپونیک وسیع هستیم.
منبع: خبرگزاری مهر