اظهارنظر عجیب نوام چامسکی درباره پدیده ای نو و جنجالی

به گزارش وبلاگ کاتالوگ و بروشور، دیجیاتو نوشت: متفکر، زبان شناس و فیلسوف برجسته آمریکایی باور دارد که چت بات های هوش مصنوعی در شرایط فعلی هرگز نمی توانند چیزی فراتر از یک اسباب بازی باشند.

اظهارنظر عجیب نوام چامسکی درباره پدیده ای نو و جنجالی

اگرچه چت بات هایی مثل ChatGPT می توانند کاربردهای مفیدی در زمینه های مختلف داشته باشند، اما نوآم چامسکی، زبان شناس و فیلسوف برجسته، در یادداشتی مدعی شده است که این فناوری هرگز نمی تواند گفت وگوهای ناب، فکرشده و بحث برانگیز داشته باشد. او در شرایط فعلی هوش مصنوعی را مصداق ابتذال شر می داند.

نوآم چامسکی اخیراً در مقاله ای در وب سایت نیویورک تایمز پذیرفته است که ChatGPT از شرکت OpenAI، بارد از گوگل و سیدنی از مایکروسافت نمونه های شگفت انگیزی از فناوری یادگیری ماشینی هستند. بااین حال، او باور دارد که فقدان اخلاق و تفکر معقولانه باعث می شود هوش مصنوعی مصداقی برای ابتذال شر یا بی تفاوتی نسبت به واقعیت و حقیقت باشد.

چامسکی می گوید: با توجه به علم زبان شناسی و فلسفه دانش می دانیم که این [فناوری] به شکلی عمیق با شیوه استدلال و استفاده از زبان به وسیله انسان ها تفاوت دارد. این تفاوت ها محدودیت های بزرگی را بر دامنه قابلیت های این برنامه ها اعمال می نمایند.

این متفکر سرشناس آمریکایی باور دارد که به همین علت است که هوش مصنوعی در مرحله ماقبل انسانی یا غیرانسانی در فرایند تکامل شناختی گیر نموده: هوش حقیقی با قابلیت تفکر و بروز رفتارهای غیرمحتمل اما خردمندانه به نمایش درمی آید.

توانایی استدلال براساس اطلاعات موجود و رسیدن به نتیجه گیری های تازه یکی از ویژگی های برجسته مغز انسان است. چامسکی می گوید مغز ما به جای این که صرفاً بتواند روابط میان معانی را شناسایی کند، تکامل پیدا نموده است تا خلق شرح کند. چامسکی ادامه می دهد: اگر ChatGPT می خواهد کارآمد باشد، باید برای خلق خروجی های بدیع توانمند شود و اگر می خواهد به وسیله بیشتر کاربران پذیرفته شود، باید از هرگونه محتوای غیراخلاقی مبرا شود.

بیشتر بخوانید:

  • نئاندرتال ها که بودند و چرا منقرض شدند؟

  • این ماده شگفت انگیز شناورهای تندروی سپاه را رادارگریز کرد!

  • چرا آمریکا به آب و آتش می زند که تیک تاک را ممنوع کند؟

نوآم چامسکی: ترس از هوش مصنوعی مانع پیشرفت آن می شود

نوآم چامسکی می گوید ترس از افسارگسیختگی هوش مصنوعی احتمالاً باعث می شود که این فناوری هرگز نتواند تصمیم گیری عقلانی داشته باشد و درباره گزاره های اخلاقی اظهارنظر کند. درنتیجه هوش مصنوعی ممکن است در حد یک اسباب بازی باقی بماند.

این زبان شناس مشهور ادامه می دهد: ChatGPT نشانگر چیزی شبیه به ابتذال شر است؛ این فناوری استدلال های استاندارد ادبی را در نوعی ابزار ابرقدرتمندِ تکمیل اتوماتیک خلاصه می نماید، از موضع گیری روی موضوعات مختلف سر باز می زند، نه تنها بر جهل، بلکه بر عدم هوشمندی اتکا می نماید و نهایتاً با ادعای تبعیت از فرمان ها به دفاع از خود می پردازد و مسئولیت رفتارش را به سازندگانش واگذار می نماید.

چامسکی در آخر می گوید: ChatGPT به خاطر فقدان ظرفیت استدلال کردن به خاطر اصول اخلاقی خود، به شکلی خام به وسیله برنامه نویسانش محدود شده است تا هیچ مشارکت بدیعی در گفت وگوهای بحث برانگیز اما مهم نداشته باشد. این برنامه خلاقیت را فدای شکلی از بی اخلاقی نموده است.

58321

منبع: خبرآنلاین

به "اظهارنظر عجیب نوام چامسکی درباره پدیده ای نو و جنجالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اظهارنظر عجیب نوام چامسکی درباره پدیده ای نو و جنجالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید