طرز تهیه اسکندر کباب لذیذ و خوشمزه
به گزارش وبلاگ کاتالوگ و بروشور، اسکندر کباب اصل نوعی کباب ترکی است که به سبک دونر کباب تهیه می شود؛ زادگاه این کباب شهر بورسای ترکیه است که با برش های نازک گوشت گوساله یا گوسفند تهیه می شود.
وبلاگ کاتالوگ و بروشور | سرویس آشپزی - اسکندر کباب نوعی غذای ترکی شبیه دونر کباب است که با گوشت گوساله یا گوسفند نه خیلی پر چرب و نه بدون چربی درست می شود. این غذا در رستوران های ترکی روی سیخ های عمودی چرخان طبخ شده و به صورت تکه های کبابی نازک برش می خورد. سپس این تکه های کباب روی نان قرار می گیرد و با سس گوجه فرنگی و ماست سرو می شود. تهیه اسکندر کباب در خانه به راحتی امکان پذیر است و در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این کباب خوشمزه را به شما ارائه دهیم.
طرز تهیه اسکندر کباب با سس مخصوص
مواد لازم | |
گوشت فیله گوساله یا گوسفند | 900 گرم |
پیاز خرد شده عظیم | 2 عدد |
روغن زیتون | 5 قاشق غذاخوری |
ارگانوی خشک (پونه کوهی) | 2 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | 2 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
خمیر یا پوره فلفل دلمه ای قرمز | 1 قاشق غذاخوری |
آب | 2 فنجان |
گوجه فرنگی متوسط | 3 عدد |
فلفل دلمه سبز | 2 عدد |
نان پیتا | 6 تکه |
ماست ساده | 2 فنجان |
دستور تهیه:
- دو عدد پیاز را خرد نموده و همراه با 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون، 2 قاشق چایخوری ارگانوی خشک، 2 قاشق چایخوری فلفل قرمز، کمی نمک و فلفل سیاه در غذاساز یا مخلوط کن بریزید تا به شکل خمیری یکدست درآیند.
- گوشت را به قطعات 5 سانتی متری خیلی نازک برش بزنید و در کاسه عظیمی بریزید. سپس مخلوط پیاز را به آن اضافه نموده و چنگ بزنید تا قطعات گوشت کاملا به آن آغشته شوند.
- روی ظرف حاوی گوشت را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید یک شب در یخچال بماند. اگر فرصت کافی ندارید می توانید 2 ساعت گوشت را در یخچال استراحت دهید تا مزه دار شود. ولی هرچه زمان مزه دار کردن گوشت بیشتر باشد، نتیجه بهتری حاصل می شود.
- روغن زیتون را در تابه ای ریخته و به مدت 5-3 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن گرم شود.
- وقتی روغن داغ شد، 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و 1 قاشق غذاخوری خمیر فلفل قرمز به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس برای مزه دار شدن، مقداری نمک و فلفل سیاه در تابه بریزید. اگر خمیر فلفل قرمز در دسترس ندارید به جای آن از یک قاشق دیگر رب گوجه فرنگی و یک پینچ (نوک قاشق چایخوری) پودر فلفل قرمز بهره ببرید.
- مواد داخل تابه را خوب تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود، سپس 2 فنجان آب در تابه بریزید. حرارت را کمی زیاد کنید تا مخلوط به جوش آید و اجازه دهید 7-5 دقیقه بجوشد.
- سپس حرارت را کم کنید و فرصت دهید سس 20-10 دقیقه بجوشد تا غلیظ شود. در این فاصله گاهی سس را هم بزنید تا ته نگیرد.
- فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- کمی روغن زیتون در یک تابه بریزید و روی حرارت بالا قرار دهید تا روغن داغ شود، سپس گوشت مرنیت شده را در تابه بریزید و گوشت را 2 دقیقه سرخ کنید. تکه های گوشت را برگردانید و 2 دقیقه دیگر در روغن سرخ کنید.
- برای چند دقیقه به تفت دادن گوشت ادامه دهید. 3 عدد گوجه و 2 عدد فلفل دلمه ای سبز را خرد نموده، گوشت درون تابه را در یک طرف جمع کنید و گوجه و فلفل دلمه ای خرد شده را در طرف دیگر تابه بریزید.
- حدود 5 دقیقه به پختن مواد روی حرارت بالا ادامه دهید تا گوشت بپزد.
- 6 تکه نان نازک پیتا را در سینی فر قرار داده و حدود 5 دقیقه در فر از قبل گرم شده بگذارید تا تکه های نان گرم شوند.
- پس از اینکه تکه های نان گرم شدند، آن ها را از فر خارج نموده و هر تکه نان را در بشقابی قرار دهید. سپس مقداری از کباب را وسط نان بریزید.
- پس از قرار دادن کباب روی نان، مقداری از سس گوجه فرنگی را روی کباب بریزید. موقع سرو، 1 قاشق سرپر ماست ساده کنار بشقاب بریزید و غذا را به صورت داغ سرو کنید.
نکته: اسکندر کباب را با گوشت گوساله یا گوسفند تازه که نه خیلی پر چرب باشد و نه بدون چرب درست کنید.
سخن آخر
اسکندر کباب نوعی کباب مخصوص شهر بورسا در ترکیه است که اولین بار توسط افندی اسکندر از شهر آنتاکیه به بورسا آورده شد و به همین جهت به این نام خوانده می شود. در این مطلب با طرز تهیه اسکندر کباب خانگی آشنا شدید. امیدواریم این غذا را درست نموده و از خوردن آن لذت ببرید. همچنین شما می توانید طرز تهیه کباب ترکی مرغ و گوشت در منزل و طرز تهیه کباب تابه ای ترکیه را نیز در وبلاگ کاتالوگ و بروشور بخوانید.
تابه حال این غذا را درست نموده اید؟ چه نکاتی برای طبخ بهتر آن می دانید؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این صفحه با ما و سایر مخاطبان وبلاگ کاتالوگ و بروشور به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com