طرز تهیه خورش سیب درختی با عطر دارچین

به گزارش وبلاگ کاتالوگ و بروشور، خورش سیب درختی یکی از خورش های اصیل ایرانی است و دستورالعمل های متنوعی دارد. برای مثال در طرز تهیه خورش سیب درختی لرستان از چاشنی هایی مانند سرکه و شیره خرما استفاده می شود. مشهدی ها این خورش خوشمزه را از ترکیب سیب درختی و آلو تهیه می کنند و در بعضی رسپی ها هم در کنار سیب، از گوشت و لپه استفاده می شود. به هر حال، با هر دستوری که پیش بروید، یک خورشت خوشمزه و خوش ظاهر ایرانی خواهید داشت که در کنار برنج به شما چشمک می زند! در ادامه، جدول مشخصات غذایی خورش سیب درختی را با هم می بینیم:

طرز تهیه خورش سیب درختی با عطر دارچین

خورش سیب درختی

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی15 دقیقه
زمان پخت غذا180 دقیقه
اندازه سختیمیانه

طرز تهیه خورش سیب درختی

خورشت سیب درختی طعم خوب و دلپذیری دارد، اما به طور حتم ترجیح می دهید که خورش در کنار این طعم دلچسب، ظاهر خوبی هم داشته باشد. بنابراین، همان طور که در طرز تهیه خورش هلو ، هلوها باید پیش از اضافه شدن به خورشت تفت بخورند، در این دستور هم تفت دادن سیب ها الزامی است. به علاوه، دقت کنید که نوع سیب ها هم خیلی مهم است. پس برای جلوگیری از له شدن سیب ها، حتما از سیب های استخوانی با بافتی شبیه میوه به استفاده کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه خورش سیب درختی را با هم می خوانیم:

مواد لازم برای تهیه خورش سیب درختی

برای تهیه این خورشت خوشمزه ایرانی، مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید. البته در صورت تمایل می توانید به جای چاشنی رب گوجه و زعفران از اندازهی رب انار و شکر استفاده کنید.

مواد لازماندازه مورد نیاز
گوشت خورشتی300 تا 400 گرم
سیب استخوانی میانه3 عدد
پیاز درشت1 عدد
لپه1 پیمانه
آلو بخارا (اختیاری)8 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده2 قاشق غذاخوری
گرد لیمو عمانی1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچینبه اندازه لازم
روغنبه اندازه لازم

مراحل طرز تهیه خورش سیب درختی

برای درست کردن خورش سیب درختی، لپه را از چند ساعت قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لپه گرفته شود. سپس، دستور پخت خورشت را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

  • مرحله اول: لپه را پس از خیساندن، آبکشی کنید. سپس، در قابلمه ای مناسب اندازهی روغن بریزید و لپه را چند دقیقه داخل آن تفت دهید.
  • مرحله دوم: حالا 2 تا 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا لپه با حرارت ملایم حدود 1 ساعت بپزد.
  • مرحله سوم: در ادامه کار، پیاز را به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد کرده و در تابه ای دیگر با اندازهی روغن تفت دهید.
  • مرحله چهارم: وقتی پیاز کمی سبک و نرم شد، زردچوبه را اضافه کنید. بعد از یکی دو دقیقه، گوشت های تکه ای را هم در تابه بریزید و با بقیه مواد تفت دهید.
  • مرحله پنجم: پس از اینکه گوشت کمی سرخ شد و تغییر رنگ داد، اندازهی فلفل سیاه اضافه کنید. در ادامه، 3 تا 4 پیمانه آب جوش روی گوشت بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
  • مرحله ششم: وقتی لپه پخت، آن را آبکشی کرده و کنار بگذارید. سپس، در تابه ای کوچک اندازهی رب گوجه فرنگی را با روغن تفت دهید.
  • مرحله هفتم: زمانی که گوشت پخت، لپه و رب تفت خورده را به آن اضافه کرده و 45 دقیقه زمان دهید تا مواد خورشت با هم بپزند. در همین فاصله، به مدت 20 دقیقه آلو بخارا را در اندازهی آب سرد بخیسانید تا بافت نرم تری پیدا کند.

نکته: استفاده از آلو در این خورشت باعث می شود که طبق طرز تهیه خورش سیب و آلو مشهدی پیش بروید. البته این نکته را هم اضافه می کنیم که در نسخه مشهدی این خورشت، بر اساس ذائقه می توان اندازهی شکر هم به خورشت اضافه کرد. بنابراین، از این جهت شباهت هایی هم با طرز تهیه مرغ پرتقالی خواهد داشت.

  • مرحله هشتم: حالا سیب ها را به صورت خلالی درشت خرد کرده و هسته های آن ها را خارج کنید. سپس، برش های سیب را در اندازهی روغن تفت داده و در خورش بریزید. همزمان با سیب، آلو بخارای خیس خورده را هم به خورشت اضافه کنید.

نکته: اندازه جوشیدن سیب در خورشت نباید بیش از 45 دقیقه باشد، در غیر اینصورت بافت سیب ها له شده و ظاهر ناخوشایندی به خورشت می دهد.

  • مرحله نهم: در 10 تا 15 دقیقه سرانجامی پخت، دارچین، گرد لیموعمانی و زعفران دم کرده را هم به خورشت اضافه کرده و نمک آن را اندازه کنید.

طرز تهیه خورش سیب درختی به سرانجام رسید. حالا خورش را در ظرف مناسبی بکشید و همراه با برنج و سایر مخلفات سرو کنید.

خورش سیب درختی با مرغ

مانند طرز تهیه خورش آلبالو ، در مورد خورش سیب درختی هم می توان به جای گوشت گوسفندی از مرغ استفاده کرد. در این حالت، به ازای 400 گرم مرغ به 2 عدد پیاز و 2 عدد سیب نیاز دارید. ابتدا برش های سیب بدون هسته را داخل اندازهی روغن تفت داده، کمی پودر هل به آن اضافه کنید و سیب را کنار بگذارید. سپس، پیازها را خلالی کرده و در تابه ای دیگر سرخ کنید. اندازهی از پیاز داغ را روی سیب ها بریزید. حالا مرغ را در قابلمه ای مناسب با بقیه پیاز داغ و ادویه های لازم مانند زردچوبه، نمک، فلفل و یک چوب دارچین بپزید. بعد از پخت کامل مرغ، سیب های تفت خورده و زعفران دم کرده را داخل خورشت بریزید و 30 دقیقه دیگر زمان دهید تا خورشت کاملا جا بیفتد.

نکته: اگر به یاد داشته باشید، در طرز تهیه خورش به الو ، به را در اندازهی کره تفت می دادیم تا خورشت طعم بهتری پیدا کند. در اینجا هم می توان از همین روش استفاده کرد و می توانید برای تفت دادن برش های سیب، به جای روغن از کره استفاده کنید.

مزه خورش سیب درختی را حتما باید چشید…

طرز تهیه خورش سیب درختی را با هم دیدیم، اما گاهی هم پیش می آید که ترجیح می دهیم بدون هیچ زحمتی، یک خورشت حاضر و آماده و خوشمزه سفارش دهیم. اگر اینطور است، حتما سری به وبلاگ کاتالوگ و بروشور بزنید و با سفارش آنلاین غذا ، خوشمزه ترین و بهترین خورشت های ایرانی را در زمانی کوتاه و به صورت گرم و تازه، درب منزل خود تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه خورش سیب درختی با عطر دارچین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش سیب درختی با عطر دارچین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید