طرز تهیه چرتمه پلو؛ غذای خوشمزه سمنانی
به گزارش وبلاگ کاتالوگ و بروشور، چرتمه، یکی از خورش های محلی استان سمنان است که با استفاده از اعضای درونی بدن گوسفند از جمله دنبه و جگر سیاه پخته می شود.
مواد لازم برای تهیه چرتمه پلو:
500 گرم جگر سیاه گوسفندی ریز خردشده
100 گرم دنبه ریز خردشده
300 گرم ماست
1 عدد پیاز پوست کنده و خلالی خردشده
4 عدد فلفل کبابی ریز خردشده
5 حبه سیر پوست کنده و ریز خردشده
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
1 قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی
برنج زعفرانی، سبزی خوردن و چند قاچ لیمو برای سرو
طرز تهیه و دستور پخت چرتمه پلو:
1. یک قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن گرم شود. سپس پیاز ها را داخل آن بریزید و آن قدر تفت دهید تا نرم شوند. سپس زردچوبه را به آن بیفزایید.
2. جگر و دنبه های ریز خردشده را داخل ماهیتابه بریزید و با پیاز هم بزنید و آن ها را به مدت 5 دقیقه تفت دهید. سپس فلفل های خردشده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
3. نمک و فلفل سیاه را طبق مزاج خود به غذا اضافه کنید تا مزه دار شود. مخلوط مواد را روی حرارت متوسط گاز به مدت 3 دقیقه دیگر هم بزنید و سپس از روی گاز بردارید.
4. مواد داخل ماهیتابه را در یک ظرف مناسب بریزید و با گوشت کوب، آن ها را له کنید.
5. در همین حین، سیر و ماست را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید و سپس آن ها را به جگر، دنبه و پیاز له شده بیفزایید.
6. ماست و سیر را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید.
منبع: گردشبان